Advies nodig? 085-4000172
   Di/Vrij van 10:00/18:00, Zat t/m 17:00
for-motion-on-four-scootmobiel-aanbieding-vierwieler

De BESTE scootmobielen in het assortiment

Snel & makkelijk een scootmobiel kopen online
5/5

Best verkochte scootmobiel modellen

 

 

Scootmobiel Centrum Nederland & België

Scootmobiel Centrum, de leuke scootmobiel winkel van Nederland & België!

Een scootmobiel kopen kan een uitdagende taak zijn, want doordat er zoveel keus is, kan het best nog wel eens lastig zijn om de juiste te vinden. Scootmobiel Centrum focust zich niet alleen op een uitgebreid aanbod aan kwalitatief goede en zeer betaalbare scootmobielen, maar ook op goede en duidelijke productinformatie waarbij je ook kunt filteren. Op die manier wordt het een stuk overzichtelijker en is de keuze sneller gemaakt.

Bovendien kun je van ieder voertuig een uitgebreide review terug lezen wat veel duidelijkheid schept en al je vragen beantwoord. En daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om zelf je scootmobiel samen te stellen en aan te laten passen. Zo kun je ook met een specifieke handicapt of beperking bij ons een scootmobiel kopen die past bij je behoeften.

Onze collectie strekt veel verder dan traditionele scootmobielen want wij hebben ook vaste 4 wiel scootmobielen, snelle driewielers, opvouwbare scootmobielen, en zelfs overdekte scootmobielen in het assortiment welke rijden en eruit zien als een auto. In het hoofdmenu vind je daar eenvoudig naartoe navigeren.

Wij zijn de scootmobiel expert

Met ons ongelooflijk grote aanbod kunnen wij onszelf de scoomobielspecialist noemen. Wij hebben alle denkbare soorten en maten waardoor je ook altijd slaagt. Naast standaard modellen kun je ook verschillende aanpassing laten verrichten zodat hij voldoet aan alle wensen en eisen. Wij zijn de grootste scootmobiel specialist van Nederland en Belgie en hebben meer dan 100 verschillende wanneer je ook alle kleuren meetelt. Zit jouw favoriete kleur er niet tussen? Geen probleem want de On Four kun je in iedere gewenste kleur bestellen!

Wat is een scootmobiel?

Een scootmobiel is een voertuig dat ontworpen is voor mensen die moeite hebben met lopen, een slechte conditie hebben, of een andere fysieke beperking. Scootmobielen worden aangedreven door een elektromotor waardoor ze volledig elektrisch zijn. Je kunt ze via een normaal stopcontact opladen. Doordat ze geen uitstoot produceren of lawaai maken, mag je er ook een supermarkt of ziekenhuis mee naar binnen.

Scootmobiel benamingen

Scootmobiel” is een term die we in Nederland en België gebruiken voor voertuigen die ontworpen zijn om mensen met een fysieke beperking te ondersteunen. Zo blijven mensen mobiel en onafhankelijk. De diversiteit is zeer groot, want er zijn tegenwoordig heel veel verschillende modellen te koop.

In de volksmond worden ze ook wel een snormobiel genoemd, een stoelmobiel, een elektrisch aangedreven rolstoel, een gemotoriseerde rolstoel, een rolstoel met hulpmotor, een invalidevervoermiddel, een voertuig voor invaliden of minder validen, een scooter met 3, 4, of 5 wielen, en ga zo maar door. Vele benamingen dus voor een voertuig dat de mobiliteit van mensen met een beperking ondersteunt.

Waarom een Scootmobiel Kopen?

Wil je onafhankelijk zijn, mobiel zijn, en niet terug moeten vallen op je omgeving, dan kun je een scootmobiel kopen . Zo kun je zelfstandig boodschappen doen, een frisse neus halen, naar het ziekenhuis, winkelen, en nog veel meer. Maar naast deze ‘praktische zaken’, kun je ook jouw sociale leven onderhouden door een bezoekje te brengen aan je vrienden, familie, en kleinkinderen.

Verschillende soorten scootmobielen

Er zijn verschillende soorten gehandicaptenvoertuigen op de markt, waaronder 3-wielers, 4-wielers, overdekte voertuigen, opvouwbare voertuigen, en ga zo maar door. Elk type heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder bespreken we kort de meest voorkomende soorten.

3-wiel scootmobielen

Driewiel scootmobielen hebben één wiel aan de voorkant en twee aan de achterkant. Ze zijn over het algemeen wendbaarder dan vierwielers, waardoor ze meer geschikt zijn voor gebruik binnenshuis, in drukke gebieden, of waar de ruimte beperkt kan zijn. Ze hebben echter meestal een kleiner draagvermogen dan vierwielers en kunnen minder stabiel zijn op oneffen terrein. Met een driewieler moet je tevens opletten dat je recht op de stoep afrijdt om hem op te rijden, en nooit schuin. Dit kan het voertuig namelijk flink uit balans brengen wat gevaarlijke situaties kan opleveren.

4-wiel scootmobielen

Vierwiel scootmobielen hebben twee wielen aan de voorkant en twee wielen aan de achterkant. Dit zorgt voor meer stabiliteit, vooral op oneffen terrein. Ze zijn ook in staat om zwaardere lasten te dragen en ze zijn een stuk veiliger. Schuin de stoep oprijden bijvoorbeeld is een taak die vierwielers veel beter aankunnen. De draaicirkel is in de meeste gevallen wel iets groter dan de modellen met 3 wielen waardoor ze iets minder wendbaar zijn. Dit ervaar je met name in kleine ruimtes.

Opvouwbare scootmobielen

Opvouwbare scootmobielen kunnen worden ingeklapt tot een compact formaat. Dit maakt de opslag en/of transport een stuk eenvoudiger. Een opvouwbare scootmobiel is bovendien een vervoermiddel die je makkelijk mee op reis kunt nemen in de auto. Ze zijn een stuk kleiner en lichter dan dan vaste gehandicaptenvoertuigen, en bieden daardoor weer andere voordelen. Maar omdat ze zo klein en compact zijn, zijn ze ook minder geschikt voor lange afstanden, hebben ze een korte levensduur qua batterij, rijden ze minder snel, en kunnen ze een minder groot gewicht aan.

Vaste scootmobielen

Vaste scootmobielen zijn ontworpen voor langdurig en intensief gebruik. Ze hebben een veel robuustere constructie dan hun kleine – compacte – opvouwbare tegenhangers. Vaste scootmobielen zijn ideaal voor mensen die een mobileitscooter nodig hebben voor dagelijks gebruik of zeer regelmatig gebruik, en die op zoek zijn naar een model met een hoge duurzaamheid, betrouwbaarheid, en lang kan rijden op de acculading.

Gesloten Scootmobielen

Gesloten scootmobielen bieden extra comfort en bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Ze lijken op een kleine auto met 3 of 4 wielen en zijn elektrisch aangedreven. Deze gehandicaptenvoertuigen zijn voorzien van luxe opties zoals verwarming, ruitenwissers, elektrische ramen, een alarmsysteem en parkeercamera, en zelfs een bluetooth autoradio om je muziek draadloos af te spelen of zelfs handsfree te bellen.

Gesloten scootmobielen bieden doorgaans een stuk meer ruimte en bieden soms zelfs ruimte aan 2 tot 3 personen. Ze vallen onder dezelfde regelgeving als andere gehandicaptenvoertuigen waardoor je probleemloos over kunt stappen naar een gesloten/overdekt model. 

Maar naast echt gesloten modellen kun je bij veel vaste scootmobielen ook kiezen voor een voorruit+dak waardoor je alsnog droog en uit de wind zit. Ideaal met onze Nederlandse en Belgische weesomstandigheden.

Aanpasbare scootmobielen op maat

Scootmobiel Centrum levert ook scootmobielen op maat. Dit wil zeggen dat we scootmobielen aanpassen zodat ze nog beter aansluiten bij de behoeften. Zo kan de stoel aangepast worden, de snelheid, de manier van gas geven of remmen, maar hij kan ook uitgerust worden met een stokhouder, rollatordrager, stoelverwarming, een groter accupakket, een uitneembare accu, of andere aanpassingen.

Scootmobiel voor 1 of 2 personen

Een normale (vaste) scootmobiel is voor 1 persoon bedoelt, maar bij ons kun je ook een scootmobiel voor 2 personen kopen! Wij hebben meerdere modellen in ons assortiment zitten die het mogelijk maakt om 2 personen tegelijkertijd te vervoer op 1 scootmobiel. Zo hebben wij bijvoorbeeld een tandem scootmobiel en een 45km per uur scootmobiel.

De snelle scootmobielen, tot wel 45 km/u

Tegenwoordig kunnen scootmobielen een stuk sneller dan vroeger. De nieuwe technieken maken dit mogelijk. Als een van de weinige scootmobiel winkels in Nederland en België leveren wij verschillende gehandicaptenvoertuigen die sneller kunnen rijden dan 25km per uur. 
Het grote voordeel daarvan is dat je grotere afstanden in een kortere tijd kunt overbruggen en daarmee nog meer vrijheid ervaart.

Het is goed om te weten dat de regels voor snelle gehandicaptenvoertuigen hetzelfde zijn als voor langzamere modellen, dit geldt althans voor Nederland. Zo heb je bij een  scootmobiel die 25 km/u of zelfs 45 km/u kan, GEEN rijbewijs nodig.

Nieuwste scootmobiel kopen online

Regelmatig komen er weer nieuwe scootmobielen bij die voorzien zijn van die nieuwste snufjes. Kopen kan eenvoudig online. De nieuwste en beste scootmobielen vind je hieronder:

Zie ook:

Waarmee moet je rekening houden bij het kopen van een scootmobiel

Bij het kopen van een scootmobiel zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Denk hierbij aan:

  1. De behoeften: Waarvoor ga je het gehandicapten vervoermiddel gebruiken? Zoek je een vervoermiddel die je dagelijks gaat gebruiken, bijvoorbeeld voor woon/werkverkeer, of is het meer bestemd om eens een frisse neus te halen en af en toe een boodschapje te doen?
  2. Budget: Hoeveel wil je aan een gehandicaptenvoertuig besteden. Bij ons kun je voor ieder budget een goede scootmobiel vinden, maar houd er rekening mee dat duurdere modellen vaak extra mogelijkheden hebben, zoals een groter actieradius, comfortabele stoelen, en meer aanpassingsmogelijkheden.
  3. Afmeting: Heb je een beperkte ruimte in huis, op de gallerei, in de garage, of in de auto, dan kan de grootte van een scootmobiel een rol spelen. Bij ieder model vermelden wij de specificaties waaronder de afmetingen. Zo kun je eenvoudig een vergelijking maken. 
  4. Actieradius: De actieradius van een scootmobiel verwijst naar de afstand die je met het voertuig kunt afleggen op een acculading. Wanneer je grotere afstanden wenst af te leggen, of minder vaak wilt opladen, dan is het handig om voor een scootmobiel of gehandicaptenvoertuig te kiezen met een grote actieradius.
  5. Comfort en aanpassingen: Het is belangrijk om een gehandicaptenvoertuig uit te kiezen of aan te laten passen die aansluit bij de specifieke behoeften. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met op- en afstappen, dan kan een model met draaibare stoel een verstandige keuze zijn. Het kan ook zijn dat je zeer grote afstanden wilt gaan afleggen, en dan is het handig om te beschikken over een groot accupakket. Ook een mandje, koffer, stokhouder, rollatordrager, en andere opties zijn mogelijk, nagenoeg bij ieder model.
  6. Snelheid: Wil je de scootmobiel gebruiken binnenshuis, of wil je lange afstanden ermee gaan maken? Dit bepaalt of je een snelle scootmobiel kunt gebruiken of niet. Bij ons kun je kiezen uit bijvoorbeeld 15, 20, 25, 32, en 45km per uur. 
  7. Kwaliteit: Ga je voor een budget scootmobiel omdat je er minder van afhankelijk bent, of kun je absoluut niet zonder? Kies in dat geval voor een degelijke en betrouwbare scootmobiel en let daarbij op de prijs/kwaliteitsverhouding.

Accu opties

Bij het kiezen van een scootmobiel kun je ook kijken naar de verschillende accu-opties. Er zijn lood, lood-zuur, gel, agm en lithium accu’s beschikbaar. Loodaccu’s zijn de goedkoopste optie, maar ook het zwaarst en nemen veel ruimte in beslag. Gel en agm accu’s zijn duurder, gaan langer mee en kunnen beter tegen ontlading en kou. Lithium accu’s zijn lichtgewicht, nemen weinig ruimte in en kunnen sneller worden opgeladen dan andere accu’s. Ze hebben ook een groter bereik en hebben een zeer lange levensduur. Het is belangrijk om te kijken naar het bereik en de oplaadtijd van de accu bij het kiezen van een gehandicaptenvoertuig.

Veilig de weg op

Veiligheid is een belangrijk aspect bij het kiezen van een scootmobiel. Let hierbij op de volgende veiligheidskenmerken:

  • Remsysteem: Gehandicaptenvoertuigen die beschikken over een hydraulisch remsysteem op basis van schijfremmen zijn het meest veilig. De systeem is duurzamer, betrouwbaarder, en kost de minste krachtinspanning om te bedienen. Bovendien biedt dit type remsysteem meer controle en veiligheid dan een systeem dat werkt door het gas los te laten welke dus alleen afremt op de motor.
  • Stabiliteit: Overweeg of je een 3 wiel scootmobiel of een 4 wiel scootmobiel wilt hebben/rijden. Beide hebben hun eigen voordelen, maar een 4 wiel scootmobiel biedt over het algemeen meer veiligheid en stabiliteit, vooral bij het rijden over oneffen oppervlakken.
  • Verlichting en zichtbaarheid: Goede verlichting maakt je beter zichtbaar in het verkeer, en dat zorgt voor een extra stukje veiligheid. Een led koplamp heeft in tegenstelling tot een halogeen/gloeilamp een hogere lichtopbrengst waardoor het wegdek in het donker beter verlicht wordt. Vooral bij slechte weersomstandigheden of zeer donkere wegen biedt dit een extra uitkomst.

Accessoires zijn beschikbaar voor gehandicaptenvoertuigen

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor verschillende scootmobielen ook, waaronder:

  • Mandjes en koffers: Deze kunnen aan de voorkant of achterkant van de gehandicaptenvoertuig worden bevestigd en bieden extra opbergruimte voor persoonlijke spullen of boodschappen.
  • Comfortstoel: Een comfortstoel biedt meer comfort en ondersteuning wat ideaal is voor mensen die lange afstanden maken, of waarbij de zithouding en zitpositie heel belangrijk is. Een comfortstoel kunnen wij ook draaibaar maken zodat instappen vanaf de zijkant mogelijk wordt. En tot slot kun je de stoel ook extra comfortabel maken door te kiezen voor stoelverwarming. De stoelverwarming heeft 5 standen voor een aangename ervaren, en tegelijkertijd blijven de spieren lekker warm.
  • Windscherm en overkapping: Een windscherm of overkapping zorgt ervoor dat je ook tijde koude en natte dagen een stuk warmer en droger blijft. Naast vaste scootmobielen met overkapping hebben wij ook overdekte scootmobielen waarin je helemaal warm en droog zit.
  • Extra accu’s: Veel modellen zijn uit te breiden met extra accu’s. Hierdoor kun je nog langere afstanden maken. Kun je de accu niet opladen in de scootmobiel zelf omdat er geen stopcontact in de buurt is? Dan kun je ook de accu uitneembaar laten maken.

Scootmobiel prijzen

De kosten van een nieuwe scootmobiel variëren sterk, afhankelijk van het merk, model, en de specificaties van het voertuig. In het algemeen kost een nieuwe scootmobiel tussen de €1.000 en €5.000. Vaak is er wel een prijs/kwaliteit van toepassing. Goedkope scootmobielen hebben bijvoorbeeld een instap remsysteem (trommelremmen) in plaats van hydraulisch bediende schijfremmen. Dit kan ook weer invloed hebben op de onderhoudskosten waarmee je achteraf weer iets meer kwijt bent.

Vaak zijn onze scootmobielen goedkoper dan bij andere partijen, en dat heeft ermee te maken dat wij groter inkopen en meer korting krijgen, en daar kunnen onze klanten weer van profiteren.

Scootmobiel verzekering & Pechhulp voor scootmobielen

Een scootmobiel verzekering is verplicht. De verzekering is er in allerlei vormen. De minimale verzekering die verplicht is, dat is de WA verzekering. Deze verzekering dekt de schade die jij aanricht. Hierbij is je eigen schade niet ingedekt. Wil je dat stukje wel verzekeren, dan kies je het beste voor een all.risk verzekering. Ook kun je de verzekering uitbreiden zodat je tegen diefstal verzekerd bent.

Sta je onderweg met pech, dan kan de pechhulpverlening een uitkomst bieden. Wij adviseren de mensen altijd om een pechhulpverlening te nemen bij de ANWB. De kosten zijn nog minder dan 60,- euro per jaar voor niet-leden. Zeker de moeite waard dus!

Zijn er scootmobiel subsidies?

Ja, er zijn verschillende subsidieprogramma’s beschikbaar voor mensen die een elektrische scootmobiel nodig hebben. Deze subsidies kunnen helpen om de kosten van een gehandicaptenvoertuig te dekken of te verlichten, waardoor ze betaalbaarder worden. Het is belangrijk om contact op te nemen met de gemeente om te zien welke subsidies beschikbaar zijn en waarvoor je in aanmerking komt. Zo kun je soms toch in aanmerking komen voor het kopen van een elektrische rolstoel of scootmobiel met subsidie. Voor tweedehands scootmobielen bestaat er helaas geen scootmobiel subsidie.

Scootmobiel aanvragen via WMO / PGB van de gemeente

Een scootmobiel kopen met geld uit de WMO of het PGB is mogelijk. De WMO helpt mensen die niet goed kunnen lopen, zitten, zien, horen of iets begrijpen. Het PGB is geld van de gemeente voor mensen die zorg nodig hebben en daarvoor een budget krijgen om het zelf in te kopen.

Je kunt dit geld voor een gehandicaptenvoertuig gebruiken. Praat met de gemeente over deze optie. Zij kunnen uitleggen wat je moet doen en welke stappen je daarvoor moet ondernemen.

Regels en voorschriften

Hoewel je geen speciale vergunning of rijbewijs nodig hebt om een scootmobiel te besturen, zijn er wel een aantal regels en voorschriften waar je je aan moet houden. Hier zijn enkele belangrijke punten:

  • Minimale leeftijd: Om een scootmobiel te mogen besturen die sneller gaat dan 10km/u, moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Voor scootmobielen met een lagere snelheid is er geen minimale leeftijd. Er is wel een uitzondering, en dat is dat je ontheffing kunt aanvragen bij de burgemeester wanneer je jonger bent, en toch sneller wilt rijden.
  • Verzekering: Het is verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor je gehandicaptenvoertuig voordat je de weg op gaat. Dit zorgt ervoor dat je verzekert bent in geval van schade aan anderen of hun eigendommen.
  • Verkeersregels: Als bestuurder van een scootmobiel moet je je houden aan dezelfde verkeersregels als andere weggebruikers. Dit betekent dat je bijvoorbeeld moet stoppen voor rood licht en rekening moet houden met andere weggebruikers.
  • Gebruik van het voetpad en fietspad: Je mag met een scootmobiel op het voetpad rijden (stoep), maar alleen als je niet sneller rijdt dan 6 km/u. Als er een apart fietspad is, moet je daarop rijden. Als er geen apart fietspad is en het fietspad deel uitmaakt van de rijbaan, mag je ook op de rijbaan rijden met een snelheid van maximaal 45 kilometer per uur.
  • Gebruik in winkels: Je mag met een scootmobiel een winkel in, maar dit hangt af van de grootte en toegankelijkheid van de winkel. Sommige winkels, vooral kleinere supermarkten, zijn mogelijk niet geschikt voor gehandicaptenvoertuigen vanwege smalle gangpaden of obstakels. Grotere supermarkten zijn meestal beter voorbereid op gehandicaptenvoertuigen en hebben bredere gangpaden.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de specifieke regels en voorschriften in jouw regio, aangezien deze kunnen variëren. Raadpleeg de lokale verkeersregels en neem contact op met de gemeente voor meer informatie.

Hoe onderhoud ik mijn scootmobiel?

Het onderhoud van een scootmobiel is relatief eenvoudig en er zijn een aantal zaken die je zelf in de gaten kunt houden. Denk hierbij aan het regelmatig opladen van de accu, het controleren van de bandenspanning, en het schoonhouden van het voertuig. Het is ook belangrijk om de gehandicaptenvoertuig regelmatig te laten controleren door een professional om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed functioneren. Dit doe je normaliter met een onderhoudsbeurt.

Bij ons kun je ook een scootmobiel kopen met een onderhoudspakket erbij. Je kunt hierbij tevens kiezen voor een haal- en brengservice zodat je de deur niet uithoeft. Bovendien zijn pakketten altijd goedkoper dan losse beurten. Extra voordelig dus.

Overzicht van alle scootmobiel centrums per provincie:

ProvincieAankoopmogelijkhedenLease OptiesStartprijs Aankoop*Leaseprijs p/m*
GroningenUitgebreid assortiment vaste en opvouwbare scootmobielenLease inclusief service en onderhoud€2.199,-€40,-
Noord-BrabantDivers aanbod met de nieuwste modellenFlexibele leasecontracten€2.499,-€55,-
LimburgSpecialistische scootmobielen op maatLease met of zonder koopoptie€5.499,-€100,-
ZeelandConcurrerende prijzen voor budgetmodellenKorte termijn lease mogelijkheden€2.999,-€68,-
FrieslandEco-vriendelijke elektrische scootmobielenInclusief pechhulp en vervangend vervoer€3.749,-€40,-
DrentheRuime keuze in zowel nieuwe als gebruikte modellenLease met volledige garantie€2.250,-€45,-
OverijsselAanbod van zowel standaard als luxe modellenLange termijn lease met volledige ondersteuning€3.199,-€60,-
GelderlandBreed scala aan scootmobielen, inclusief overdekte modellenLease met optionele verzekering€4.499,-€75,-
UtrechtHoogwaardige scootmobielen met geavanceerde functiesLease met onderhoud en reparatie service€3.999,-€65,-
Noord-HollandUitgebreide selectie, inclusief high-end modellenLease inclusief uitgebreide servicepakketten€5.249,-€90,-
Zuid-HollandExclusieve en op maat gemaakte scootmobielenPersoonlijke leaseplannen€4.750,-€80,-
FlevolandInnovatieve en moderne scootmobielenLease met upgrade mogelijkheden€3.500,-€50,-

Utrecht:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
Amersfoort160.902AmersfoortHoogland, Hooglanderveen
Baarn25.032BaarnLage Vuursche
Bunnik15.997Bunnik, Odijk, Werkhoven
Bunschoten22.502Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk
De Bilt43.871Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Westbroek
Eemnes9.618Eemnes
Houten50.593Houten‘t Goy, Schalkwijk, Tull en ‘t Waal
IJsselstein33.501IJsselstein
Leusden31.514Achterveld, Leusden, Stoutenburg
Lopik14.698Benschop, Jaarsveld, Lopik, Lopikerkapel, Polsbroek, Uitweg, Willige Langerak
Montfoort13.911MontfoortLinschoten
Nieuwegein65.540Nieuwegein
Oudewater10.237OudewaterHekendorp, Papekop, Snelrewaard
Renswoude5.748Renswoude
Rhenen20.332RhenenElst, Achterberg
Soest47.423SoestSoesterberg
Stichtse Vecht65.755MaarssenBreukelen, Kockengen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Nigtevecht, Tienhoven, Vreeland
Utrecht368.024UtrechtDe Meern, Haarzuilens, Vleuten
Utrechtse Heuvelrug50.353Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen
Veenendaal68.563Veenendaal
Vijfheerenlanden60.184Leerdam, Vianen, Zijderveld
Wijk bij Duurstede24.000Wijk bij DuurstedeCothen, Langbroek
Woerden53.253WoerdenHarmelen, Kamerik, Zegveld
Woudenberg14.410Woudenberg
Zeist66.612ZeistAusterlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide

Zeeland:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
Borsele23.164‘s-Gravenpolder, Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande, Ovezande
Goes39.432Goes‘s-Heer Arendskerke, ‘s-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Kloetinge, Oud-Sabbinge, Wilhelminadorp, Wolphaartsdijk
Hulst27.586HulstClinge, Graauw, Heikant, Kapellebrug, Kloosterzande, Koewacht, Lamswaarde, Nieuw Namen, Ossenisse, Sint Jansteen, Terhole, Vogelwaarde, Walsoorden
Kapelle13.029Biezelinge, Kapelle, Schore, Wemeldinge
Middelburg49.919MiddelburgArnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland, Sint Laurens
Noord-Beveland7.881Colijnsplaat, Geersdijk, Kamperland, Kats, Kortgene, Wissenkerke
Reimerswaal23.265Hansweert, Krabbendijke, Kruiningen, Oostdijk, Rilland, Waarde, Yerseke
Schouwen-Duiveland34.521ZierikzeeBrouwershaven, Bruinisse, Burgh-Haamstede, Dreischor, Ellemeet, Kerkwerve, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Oosterland, Ouwerkerk, Renesse, Scharendijke, Serooskerke, Sirjansland, Zonnemaire
Sluis23.244Oostburg, SluisAardenburg, Breskens, Cadzand, Eede, Groede, Hoofdplaat, IJzendijke, Nieuwvliet, Retranchement, Schoondijke, Sint Kruis, Waterlandkerkje, Zuidzande
Terneuzen54.990TerneuzenAxel, Biervliet, Hoek, Koewacht, Philippine, Sas van Gent, Spui, Sluiskil, Westdorpe, Zaamslag, Zuiddorpe
Tholen26.793TholenAnna Jacobapolder, Oud-Vossemeer, Poortvliet, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk, Scherpenisse, Sint Philipsland, Stavenisse
Veere22.071Aagtekerke, Biggekerke, Domburg, Gapinge, Grijpskerke, Koudekerke, Meliskerke, Oostkapelle, Serooskerke, Veere, Vrouwenpolder, Westkapelle, Zoutelande
Vlissingen45.182VlissingenOost-Souburg, Ritthem, West-Souburg

Limburg:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
Beek16.152Genhout, Geverik, Kelmond, Neerbeek, Spaubeek
Beekdaelen35.941Amstenrade, Bingelrade, Doenrade, Hulsberg, Jabeek, Merkelbeek, Nuth, Oirsbeek, Puth, Schimmert, Schinnen, Schinveld, Sweikhuizen, Vaesrade, Wijnandsrade
Beesel13.450Beesel, Reuver, Offenbeek
Bergen13.100Afferden, Bergen, Siebengewald, Wellerlooi, Well, Nieuw Bergen
Brunssum27.647Brunssum
Echt-Susteren32.001Echt, Koningsbosch, Maria Hoop, Nieuwstadt, Pey, Roosteren, Sint Joost, Susteren
Eijsden-Margraten26.010Banholt, Bemelen, Cadier en Keer, Eckelrade, Eijsden, Gronsveld, Margraten, Mheer, Noorbeek, Oost-Maarland, Sint Geertruid
Gennep17.771Gennep, Heijen, Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide
Gulpen-Wittem14.177Epen, Gulpen, Mechelen, Nijswiller, Partij, Reijmerstok, Slenaken, Wijlre, Wittem
Heerlen87.116HeerlenHoensbroek
Horst aan de Maas43.642America, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Griendtsveen, Grubbenvorst, Hegelsom, Horst, Kronenberg, Lottum, Meerlo, Meterik, Melderslo, Sevenum, Swolgen, Tienray
Kerkrade45.642KerkradeEygelshoven
Landgraaf37.146Landgraaf, Nieuwenhagen, Schaesberg, Ubach over Worms
Leudal36.106Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem, Roggel
Maasgouw24.358Beegden, Heel, Linne, Maasbracht, Ohé en Laak, Stevensweert, Thorn, Wessem
Maastricht122.692Maastricht
Meerssen18.594Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem, Ulestraten
Mook en Middelaar8.024Middelaar, Molenhoek, Mook, Plasmolen
Nederweert17.476Budschop, Leveroy, Nederweert, Nederweert-Eind, Ospel
Peel en Maas45.314Baarlo, Beringe, Egchel, Grashoek, Helden, Kessel, Koningslust, Maasbree, Meijel, Panningen
Roerdalen20.699Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg, Vlodrop
Roermond59.992RoermondHerten, Maasniel, Swalmen
Simpelveld10.361Bocholtz, Simpelveld
Sittard-Geleen92.177Sittard, GeleenBorn, Buchten, Einighausen, Guttecoven, Holtum, Limbricht, Munstergeleen, Obbicht, Papenhoven, Susteren
Stein24.783Elsloo, Stein, Urmond
Vaals10.173VaalsLemiers, Vijlen
Valkenburg aan de Geul16.456ValkenburgBerg, Houthem, Sibbe, Schin op Geul, Vilt, Walem
Venlo103.312VenloArcen, Belfeld, Blerick, Lomm, Tegelen, Velden
Venray44.648VenrayBlitterswijck, Castenray, Geijsteren, Heide, Leunen, Oirlo, Oostrum, Smakt, Wanssum, Ysselsteyn
Voerendaal12.419Klimmen, Ransdaal, Ubachsberg, Voerendaal
Weert50.874WeertAltweerterheide, Laar, Stramproy, Swartbroek, Tungelroy

Overijssel:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
Almelo74.034AlmeloAadorp, Bornerbroek, Harbrinkhoek, Mariaparochie
Borne24.518Borne, Hertme, Zenderen
Dalfsen29.599Ankum, Dalfsen, Hoonhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen
Deventer102.831DeventerBathmen, Diepenveen, Lettele, Okkenbroek, Schalkhaar
Enschede161.194EnschedeBoekelo, Glanerbrug, Lonneker, Usselo
Haaksbergen24.494Buurse, Haaksbergen, Sint Isidorushoeve
Hardenberg62.579Ane, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Bruchterveld, Dedemsvaart, Gramsbergen, Heemserveen, Lutten, Mariënberg, Radewijk, Rheezerveen, Rheeze, Schuinesloot, Slagharen, Venebrugge
Hellendoorn36.245NijverdalDaarle, Daarlerveen, Haarle, Hellendoorn, Nijverdal
Hengelo82.384HengeloBeckum, Oele
Hof van Twente35.450Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Markelo
Kampen55.650KampenGrafhorst, ‘s-Heerenbroek, IJsselmuiden, Wilsum, Zalk
Losser23.386Beuningen, De Lutte, Glane, Losser, Overdinkel
Oldenzaal31.921Oldenzaal
Ommen18.955Beerzerveld, Giethmen, Lemele, Ommen, Vilsteren, Vinkenbuurt, Witharen
Raalte38.468Broekland, Heeten, Laag Zuthem, Luttenberg, Mariënheem, Nieuw Heeten, Raalte, Heino
Rijssen-Holten38.502RijssenHolten
Staphorst17.640IJhorst, Punthorst, Rouveen, Staphorst
Steenwijkerland45.383SteenwijkBlokzijl, Giethoorn, Kuinre, Oldemarkt, Sint Jansklooster, Steenwijkerwold, Tuk, Vollenhove, Wanneperveen, Willemsoord
Tubbergen21.413Albergen, Fleringen, Geesteren, Harbrinkhoek, Hezingen, Langeveen, Manderveen, Mariaparochie, Mander, Reutum, Tubbergen, Vasse
Twenterand33.867VriezenveenDen Ham, Geerdijk, Vroomshoop, Westerhaar-Vriezenveensewijk
Wierden24.879Enter, Hoge Hexel, Notter, Wierden, Zuna
Zwartewaterland23.390Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis
Zwolle132.454ZwolleWindesheim, Wijthmen

Gelderland:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
Aalten27.269AaltenBredevoort, Dinxperlo
Apeldoorn167.205ApeldoornBeekbergen, Hoenderloo, Klarenbeek, Loenen, Uddel, Ugchelen
Arnhem165.896Arnhem
Barneveld61.769BarneveldGarderen, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Stroe, Terschuur, Voorthuizen, Zwartebroek
Berg en Dal35.439Beek, Berg en Dal, Groesbeek, Heilig Landstichting, Kekerdom, Leuth, Millingen aan de Rijn, Ooij, Ubbergen
Berkelland43.992Borculo, Eibergen, Neede, Ruurlo
Beuningen26.576Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen
Bronckhorst36.261Hengelo, Steenderen, Vorden, Zelhem
Brummen21.109Brummen, Eerbeek, Empe, Hall, Leuvenheim, Tonden
Buren27.719Beusichem, Buren, Eck en Wiel, Lienden, Maurik
Culemborg29.732Culemborg
Doesburg11.073Doesburg
Doetinchem59.265DoetinchemGaanderen, Wehl
Druten19.532Afferden, Deest, Druten, Horssen, Puiflijk
Duiven24.986Duiven, Groessen, Loo
Ede122.140EdeBennekom, Harskamp, Lunteren, Otterlo, Wekerom
Elburg24.010Elburg‘t Harde
Epe33.246Epe, Oene, Vaassen
Ermelo27.516Ermelo, Horst, Speuld, Tonsel
GeldermalsenGeldermalsenBeesd, Buurmalsen, Deil, Enspijk, Meteren, Tricht
Harderwijk48.946HarderwijkHierden
Hattem12.569Hattem
Heerde19.227Heerde, Veessen, Vorchten, Wapenveld
Lingewaard47.241Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen, Huissen, Ressen
Lochem34.302LochemAlmen, Barchem, Eefde, Gorssel, Harfsen, Laren
Maasdriel26.041Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Rossum, Velddriel
Montferland36.891‘s-HeerenbergAzewijn, Beek, Braamt, Didam, Kilder, Lengel, Loerbeek, Stokkum, Zeddam
Neder-Betuwe25.457Dodewaard, Echteld, IJzendoorn, Kesteren, Ochten, Opheusden
Nijkerk45.029NijkerkHoevelaken, Nijkerkerveen
Nijmegen182.399Nijmegen
Oldebroek24.263Oldebroek, Oosterwolde, Wezep
Putten24.894Putten
Renkum31.459Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Oosterbeek, Renkum, Wolfheze
Rheden43.522Dieren, Ellecom, Laag-Soeren, Rheden, Spankeren, Velp
Rozendaal1.754Rozendaal
Scherpenzeel10.393Scherpenzeel
Tiel42.672Tiel
Voorst25.227Klarenbeek, Nijbroek, Terwolde, Twello, Voorst, Wilp
Wageningen41.098Wageningen
West BetuweNeerijnen, Lingewaal
Westervoort15.115Westervoort
Winterswijk29.250WinterswijkKotten, Meddo, Miste, Ratum, Woold
Zaltbommel30.315ZaltbommelAalst, Brakel, Gameren, Kerkwijk, Nederhemert, Nieuwaal, Poederoijen, Zuilichem
Zevenaar45.065ZevenaarAngerlo, Babberich, Giesbeek, Lathum, Lobith, Tolkamer
Zutphen48.545ZutphenWarnsveld

Noord-Brabant:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
Alphen-Chaam10.462Alphen, Chaam, Galder, Strijbeek
Altena57.776Almkerk, Andel, Giessen, Hank, Nieuwendijk, Rijswijk, Sleeuwijk, Werkendam, Woudrichem
Asten17.267Asten, Heusden, Ommel
Baarle-Nassau7.080Baarle-Nassau, Castelré, Ulicoten
Bergen op Zoom68.970Bergen op ZoomHalsteren, Lepelstraat
Bernheze32.277Heesch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Nistelrode, Vorstenbosch
Best30.883Best, Aarle, De Leeuwerik, Liempde
Bladel21.020Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon, Netersel
Boekel11.204Boekel, Venhorst
Breda186.504BredaBavel, Effen, Prinsenbeek, Teteringen, Ulvenhout
Cranendonck20.879Budel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze, Soerendonk
CuijkCuijkBeers, Haps, Katwijk, Linden, Vianen
Deurne33.010Deurne, Helenaveen, Liessel, Neerkant, Vlierden
Dongen27.252‘s Gravenmoer, Dongen, Klein-Dongen, Vaart
Eersel19.995Duizel, Eersel, Knegsel, Steensel, Vessem, Wintelre
Eindhoven243.669Eindhoven
Etten-Leur44.652Etten, Leur
Geertruidenberg22.104GeertruidenbergRaamsdonk, Raamsdonksveer
Geldrop-Mierlo40.484GeldropMierlo
Gemert-Bakel31.364Bakel, De Mortel, Elsendorp, Gemert, Handel, Milheeze
Gilze en Rijen26.939Gilze, Hulten, Molenschot, Rijen
Goirle24.204Goirle, Riel
GraveGraveEscharen, Gassel, Velp
Halderberge31.020Bosschenhoofd, Hoeven, Oud Gastel, Oudenbosch, Stampersgat
Heeze-Leende16.640Heeze, Leende, Sterksel
Helmond94.967HelmondBrouwhuis, Rijpelberg, Stiphout
‘s-Hertogenbosch158.952‘s-HertogenboschEmpel, Engelen, Rosmalen
Heusden45.854Doeveren, Drunen, Elshout, Haarsteeg, Heesbeen, Hedikhuizen, Herpt, Heusden, Nieuwkuijk, Oudheusden, Vlijmen, Wijk en Aalburg
Hilvarenbeek15.956Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst, Hilvarenbeek
Laarbeek23.253Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout, Mariahout
LanderdReek, Schaijk, Zeeland
Loon op Zand23.802De Moer, Kaatsheuvel, Loon op Zand
Meierijstad83.706Erp, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel
Mill en Sint HubertLangenboom, Mill, Sint Hubert, Wilbertoord
Moerdijk37.717Fijnaart, Heijningen, Klundert, Langeweg, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Willemstad, Zevenbergen
Nuenen, Gerwen en Nederwetten24.046Gerwen, Nederwetten, Nuenen
Oirschot19.197Oirschot, Oostelbeers, Spoordonk, Westelbeers
Oisterwijk32.963OisterwijkHeukelom, Moergestel
Oosterhout57.466OosterhoutDen Hout, Dorst, Oosteind
Oss94.457OssBerghem, Geffen, Haren, Herpen, Lith, Lithoijen, Maren-Kessel, Megen, Oijen, Ravenstein, Teeffelen
Reusel-De Mierden13.551Hooge Mierde, Hulsel, Lage Mierde, Reusel
Roosendaal77.578RoosendaalHeerle, Moerstraten, Nispen, Wouw, Wouwse Plantage
Rucphen23.608Rucphen, Schijf, Sprundel, St. Willebrord, Zegge
Sint AnthonisLedeacker, Oploo, Rijkevoort, Sint Anthonis, Stevensbeek, Wanroij, Westerbeek
Sint-Michielsgestel30.121Berlicum, Den Dungen, Gemonde, Sint-Michielsgestel
Someren20.090Lierop, Someren, Someren-Eind, Someren-Heide
Son en Breugel18.027Breugel, Son
Steenbergen24.582SteenbergenDe Heen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Welberg
Tilburg227.794TilburgBerkel-Enschot, Udenhout
UdenUdenOdiliapeel, Volkel
Valkenswaard31.548Borkel en Schaft, Dommelen, Valkenswaard
Veldhoven46.452Veldhoven, Meerveldhoven, Oerle, Zeelst
Vught32.113Cromvoirt, Vught
Waalre17.965Aalst, Waalre
Waalwijk49.934WaalwijkSprang-Capelle, Waspik
Woensdrecht22.178Hoogerheide, Huijbergen, Ossendrecht, Putte, Woensdrecht
Zundert22.527Achtmaal, Klein-Zundert, Rijsbergen, Wernhout, Zundert

Groningen:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
AppingedamAppingedam
DelfzijlDelfzijlBierum, Borgsweer, Farmsum, Godlinze, Holwierde, Krewerd, Losdorp, Meedhuizen, Spijk, Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen, Woldendorp
Eemsdelta45.317Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Siddeburen, Woldendorp
Groningen238.016GroningenHoogkerk, Lewenborg, Beijum, Haren, Ten Boer
Het Hogeland48.255Bedum, Baflo, Eenrum, Leens, Uithuizen, Uithuizermeeden, Warffum, Winsum
Midden-Groningen61.573Hoogezand, Sappemeer, Slochteren, Harkstede, Siddeburen
Oldambt39.073WinschotenBad Nieuweschans, Beerta, Finsterwolde, HeiligerleeMidwolda, Nieuwolda, Oostwold, Scheemda, Westerlee
Pekela12.429Nieuwe Pekela, Oude Pekela
Stadskanaal32.169StadskanaalMussel, Musselkanaal, Onstwedde, Vledderveen
Veendam27.620VeendamBorgercompagnie, Wildervank
Westerkwartier64.984Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn
Westerwolde26.331Bellingwolde, Blijham, Ter Apel, Vlagtwedde, Sellingen, Wedde

Drenthe:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
Aa en Hunze25.728Annen, Anloo, Eext, Gasselte, Gieten, Rolde, Zuidlaren
Assen69.426AssenBovensmilde, Kloosterveen, Marsdijk, Peelo, Pittelo
Borger-Odoorn25.915Borger, Exloo, Nieuw-Buinen, Odoorn, Valthe, Valthermond
Coevorden35.741CoevordenAalden, Dalen, Dalerpeel, Gees, Oosterhesselen, Schoonoord, Sleen, Steenwijksmoer, Zweeloo
Emmen108.852EmmenBarger-Compascuum, Emmer-Compascuum, Erica, Klazienaveen, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Weerdinge, Schoonebeek, Weerdinge, Zwartemeer
Hoogeveen56.437HoogeveenElim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut, Pesse, Tiendeveen
Meppel35.454MeppelNijeveen, Rogat
Midden-Drenthe34.011Beilen, Bovensmilde, Hoogersmilde, Smilde, Westerbork, Wijster, Zwiggelte
Noordenveld31.612Norg, Peize, Roden, Roderwolde, Veenhuizen
Tynaarlo34.603Eelde, Paterswolde, Vries, Zuidlaren
Westerveld19.858Diever, Dwingeloo, Havelte, Vledder, Wapse, Wapserveen

Noord-Holland:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
Aalsmeer33.071AalsmeerKudelstaart
Alkmaar111.878AlkmaarDe Rijp, Graft, Oudorp, Stompetoren
Amstelveen94.396AmstelveenNes aan de Amstel
Amsterdam922.679AmsterdamDurgerdam, Holysloot, Ransdorp, Zunderdorp
BeemsterMiddenbeemster, Noordbeemster, Westbeemster, Zuidoostbeemster
Bergen30.133BergenBergen aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Groet, Schoorl
Beverwijk42.678BeverwijkWijk aan Zee
Blaricum12.486Blaricum, Eemnes-Buiten
Bloemendaal23.932Aerdenhout, BennebroekBloemendaalOverveen, Vogelenzang
Castricum36.298Akersloot, BakkumCastricumDe Woude, Limmen
Den Helder56.524Den HelderHuisduinen, Julianadorp
Diemen32.786Diemen
Dijk en Waard89.087Broek op Langedijk, Heerhugowaard, Noord-Scharwoude, Oudkarspel, Sint Pancras, Zuid-Scharwoude
Drechterland20.413Hem, Hoogkarspel, Oosterblokker, Schellinkhout, Venhuizen, Westwoud, Wijdenes
Edam-Volendam36.812Edam, VolendamBeets, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Warder
Enkhuizen18.873EnkhuizenBovenkarspel, Grootebroek, Lutjebroek
Gooise Meren60.423Bussum, Muiden, Muiderberg, Naarden
Haarlem165.650Haarlem
Haarlemmermeer162.344HoofddorpAbbenes, Badhoevedorp, Buitenkaag, BurgerveenCruquius, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, RijsenhoutVijfhuizen, Zwaanshoek, Zwanenburg
Heemskerk39.451Heemskerk
Heemstede27.766Heemstede
HeerhugowaardHeerhugowaard
Heiloo24.280Heiloo
Hilversum93.396Hilversum
Hollands Kroon49.387Anna Paulowna, Barsingerhorn, Breezand, Den Oever, Hippolytushoef, Kolhorn, Kreileroord, Middenmeer, Nieuwe Niedorp, Oude NiedorpSlootdorp, Wieringerwaard, Wieringerwerf
Hoorn75.240HoornBlokker, Zwaag
Huizen41.215Huizen
Koggenland23.517Avenhorn, Berkhout, De Goorn, HensbroekObdam, Scharwoude, Spierdijk, Ursem
Landsmeer11.688Den IlpLandsmeerPurmerland
LangedijkBroek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Oudkarspel, Sint Pancras, Zuid-Scharwoude
Laren11.724Laren
Medemblik46.071Abbekerk, Andijk, Benningbroek, Hauwert, MedemblikMidwoud, Nibbixwoud, Onderdijk, Oostwoud, Opperdoes, Sijbekarspel, Twisk, Wervershoof, Wognum, Zwaagdijk-Oost, Zwaagdijk-West
Oostzaan9.719Oostzaan
Opmeer12.158Aartswoud, De Weere, HoogwoudOpmeerSpanbroek
Ouder-Amstel14.265Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel
Purmerend94.129Purmerend
Schagen47.477SchagenBurgerbrug, Callantsoog, Dirkshorn, Petten, SchagerbrugSint Maarten, Tuitjenhorn, Waarland, Warmenhuizen
Stede Broec22.116Bovenkarspel, Grootebroek, Lutjebroek
Texel13.950De Cocksdorp, De Koog, De Waal, Den Burg, Den Hoorn, OosterendOudeschild
Uitgeest13.441Uitgeest
Uithoorn31.406De KwakelUithoorn
Velsen68.857IJmuidenDriehuis, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek
Waterland17.623MonnickendamBroek in Waterland, Ilpendam, Marken, Oosthuizen, Purmer, Purmerend, Zuiderwoude
WeespWeesp
Wijdemeren24.645Ankeveen, Breukeleveen, Kortenhoef, Loosdrecht, Nederhorst den BergVreeland
Wormerland16.606Jisp, Neck, Oostknollendam, Spijkerboor, Wijdewormer, Wormer
Zaanstad159.806ZaandamAssendelft, Koog aan de Zaan, KrommenieWestzaan, Wormerveer, Zaandijk
Zandvoort17.557ZandvoortBentveld

Zuid-Holland:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
Albrandswaard26.349Poortugaal, Rhoon
Alphen aan den Rijn114.313Alphen aan den RijnAarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den RijnZwammerdam
Barendrecht48.807Barendrecht, Carnisselande, Smitshoek
Bodegraven-Reeuwijk36.303BodegravenDriebruggen, Nieuwerbrug, ReeuwijkSluipwijk, Waarder
BrielleBrielleOostvoorne, Rockanje, Vierpolders, Zwartewaal
Capelle aan den IJssel67.513
Delft106.184Delft
Den Haag562.446Den Haag
Dordrecht121.563Dordrecht
Goeree-Overflakkee51.579MiddelharnisAchthuizen, Den Bommel, Dirksland, Goedereede, Herkingen, MelissantNieuwe-Tonge, Ooltgensplaat, Ouddorp, Oude-TongeSommelsdijk, Stad aan ‘t Haringvliet, Stellendam
Gorinchem38.506GorinchemDalem
Gouda75.298Gouda
Hardinxveld-Giessendam18.678Boven-Hardinxveld, Giessendam, Neder-Hardinxveld
HellevoetsluisHellevoetsluisNieuw-Helvoet, Oudenhoorn
Hendrik-Ido-Ambacht32.176
Hillegom22.518
Hoeksche Waard89.846Goudswaard, ‘s-Gravendeel, Heinenoord, Klaaswaal, Maasdam, Mijnsheerenland, Nieuw-Beijerland, Numansdorp, Oud-Beijerland, PiershilPuttershoek, Strijen, Westmaas, Zuid-Beijerland
Kaag en Braassem28.590Hoogmade, Kaag, Leimuiden, Nieuwe Wetering, Oude Wetering, Rijnsaterwoude, Rijpwetering, Roelofarendsveen, Woubrugge
Katwijk66.635KatwijkRijnsburg, Valkenburg
Krimpen aan den IJssel29.501
Krimpenerwaard57.729Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist
Lansingerland64.737Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk
Leiden127.046Leiden
Leiderdorp27.723
Leidschendam-Voorburg77.798Leidschendam, Voorburg
Lisse23.373
Maassluis35.346Maassluis
Midden-Delfland19.449Den Hoorn, Maasland, Schipluiden
Nieuwkoop29.434Nieuwkoop, Noorden, Woerdense Verlaat, Zevenhoven
Nissewaard86.857SpijkenisseAbbenbroek, Geervliet, Heenvliet, HekelingenOudenhoorn, Simonshaven, Zuidland
Noordwijk45.258NoordwijkNoordwijkerhout, De Zilk
Oegstgeest25.795
Papendrecht32.267
Pijnacker-Nootdorp57.688Delfgauw, Nootdorp, Pijnacker
Ridderkerk47.503Bolnes, Oostendam, Rijsoord, Slikkerveer
Rijswijk58.050Rijswijk
Rotterdam664.311RotterdamHoek van Holland, Hoogvliet, Pernis, Rozenburg
Schiedam80.723Schiedam
Sliedrecht26.211
Teylingen38.521Sassenheim, Voorhout, Warmond
Vlaardingen75.126Vlaardingen
Voorschoten25.585
Waddinxveen32.690
Wassenaar27.131
Westland114.996‘s-Gravenzande, De Lier, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Ter Heijde, Wateringen
WestvoorneOostvoorne, Rockanje, Tinte
Zoetermeer127.047Zoetermeer
Zoeterwoude9.465Gelderswoude, Zoeterwoude-Dorp, Zoeterwoude-Rijndijk
Zuidplas47.114Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen
Zwijndrecht44.992Heerjansdam, Zwijndrecht

Friesland:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
Achtkarspelen28.110Augustinusga, Boelenslaan, Buitenpost, Drogeham, Gerkesklooster, Harkema, Kootstertille, Stroobos, Surhuisterveen, Surhuizum, Twijzel, Twijzelerheide
Ameland3.834Ballum, Buren, Hollum, Nes
Dantumadiel19.173Damwâld, De Westereen, Driezum, FeanwâldenFeanwâldsterwâl, Rinsumageast, Sibrandahûs, Wâlterswâld
De Fryske Marren51.993Balk, Bantega, Boornzwaag, Delfstrahuizen, Echten, Echtenerbrug, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Langweer, Legemeer, Lemmer, Oosterzee, Oudehaske, Oudemirdum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sloten, Terherne, Tjerkgaast, Vegelinsoord
Harlingen16.192HarlingenMidlum, Wijnaldum
Heerenveen51.654HeerenveenAkkrum, Aldeboarn, Bontebok, De Knipe, Gersloot, Hoornsterzwaag, Jubbega, Katlijk, Luinjeberd, Mildam, Nieuwehorne, Nieuweschoot, Oudehorne, Oudeschoot, Terband, Tjalleberd
Leeuwarden127.064LeeuwardenGoutum, Huins, Jellum, Jorwert, Lekkum, Mantgum, Snakkerburen, Stiens, Wergea, Wirdum
Noardeast-Fryslân45.818DokkumAnjum, Blije, Burdaard, Ee, Engwierum, Ferwert, Hallum, HolwerdKollum, Kollumerzwaag, Metslawier, Moddergat, Nes, Oosternijkerk, Oudwoude, Paesens, TernaardVeenwouden, Wâlterswâld, Westergeest, Zwaagwesteinde
Ooststellingwerf25.854Appelscha, Donkerbroek, Elsloo, Fochteloo, Haule, Haulerwijk, Langedijke, Makkinga, NijeberkoopOldeberkoop, Oosterwolde, Ravenswoud, Waskemeer
Opsterland30.064Bakkeveen, Beetsterzwaag, Frieschepalen, GorredijkHemrik, Jonkerslân, Langezwaag, Lippenhuizen, Luxwoude, Nij Beets, Olterterp, SiegerswoudeTerwispel, Tijnje, Ureterp, Wijnjewoude
Schiermonnikoog982Schiermonnikoog
Smallingerland56.173DrachtenBoornbergum, De Tike, De Veenhoop, DrachtstercompagnieGoëngahuizen, Houtigehage, Kortehemmen, NijegaOpeinde, Oudega, Rottevalle, Smalle Ee
Súdwest-Fryslân90.873Sneek, BolswardBlauwhuis, IJlst, Heeg, Hindeloopen, Koudum, Makkum, Nijland, Oosthem, Oppenhuizen, Stavoren, Uitwellingerga, Warns, Wommels, Workum
Terschelling4.890Baaiduinen, Formerum, Hoorn, Kaard, Kinnum, LanderumLies, Midsland, Oosterend, Striep, West-Terschelling
Tietjerksteradeel32.441Burgum, Eastermar, Garyp, Gytsjerk, HurdegarypNoardburgum, Oentsjerk, Ryptsjerk, Suwâld, Tytsjerk, Wyns
Vlieland1.254Oost-Vlieland
Waadhoeke46.800FranekerAchlum, Berltsum, Bitgum, Bitgummole, Dronryp, HarlingenHerbaijum, Ingelum, Marsum, Menaldum, Minnertsga, Sint AnnaparochieSint Jacobiparochie, Tzum, Winsum, Zweins
Weststellingwerf26.500Noordwolde, Oldetrijne, Oldeholtpade, Oldeholtwolde, Wolvega

Flevoland:

GemeenteInwoneraantalSteden binnen GemeenteDorpen binnen Gemeente
Almere223.183Almere
Dronten43.523DrontenBiddinghuizen, Swifterbant
Lelystad83.192Lelystad
Noordoostpolder49.909EmmeloordBant, Creil, Ens, Espel, Kraggenburg, Luttelgeest, Marknesse, Nagele, Rutten, Tollebeek
Urk21.847Urk
Zeewolde23.719Zeewolde
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00